Η άνοδος της Δεξιάς στην Ευρώπη ανησυχεί το Ισραήλ



«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει σοβαρά το ενδεχόμενο των «στοχευμένων δολοφονιών» στο εξωτερικό, σε εκείνους που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν αντισημιτικές επιθέσεις»


Μάιος 28, 2014.

Η ενίσχυση των δυνάμεων της δεξιάς στην Ευρώπη, όπως έδειξαν οι τελευταίες ημέρες, δημιουργεί σοβαρή ανησυχία στο Ισραήλ, σημειώνει ισραηλινό Κούρσορ Ίνφο.

 Πάνω από όλα υπάρχει φόβος για νέο κύμα αντι-ισραηλινό στην Ήπειρο και την ενίσχυση του αντισημιτισμού.

Οι ανησυχίες αυτές είναι κατανοητές, διότι τη συνολική ιστορία του εβραϊκού λαού μέσα στους Ευρωπαίους, υπό το φόντο των νέων δημοσκοπήσεων, δείχνουν την ενίσχυση του μίσους κατά των Εβραίων στα κράτη που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σημερινή κατάσταση είναι θλιβερή για τους Ιουδαίους που επιμένουν να συνεχίζουν να ζουν στον Παλαιό Κόσμο. Οι Εβραίοι, οι οποίοι εκτίθενται σε επιθέσεις από τα αριστερά και από τους Μουσουλμάνους, πρέπει τώρα να προσθέσουν στη λίστα των εχθρών τους, μέσα στην καθημερινή τους ζωή, τις ακροδεξιές οργανώσεις που κερδίζουν πολιτικό βάρος.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, η ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμασθεί για το ταραγμένο κύμα, το οποίο προφανώς θα καλύψει την Ευρώπη.

Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει μια έντονη δραστηριότητα προκειμένου να αποφευχθεί επιδείνωση της κατάστασης.

Φυσικά, το Ισραήλ, θα πρέπει πρώτα να ενεργεί στο πλαίσιο των γενικά αποδεκτών προτύπων, να ανατρέξει στις διάφορες κυβερνήσεις με εκκλήσεις για περιορισμό των αντισημιτικών ενεργειών, τόσο σε νομικό επίπεδο ενάντια στους πολιτικούς και τα δημόσιο πρόσωπα που υποστηρίζουν τις αντι-σημιτικές δηλώσεις, να συνεργασθούν με τους διεθνείς οργανισμούς που μάχονται κατά του φαινομένου αυτού.

Ωστόσο, εκτός από τα συνήθη και τις δραστηριότητες ρουτίνας, η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει σοβαρά το ενδεχόμενο των «στοχευμένων δολοφονιών» στο εξωτερικό, σε εκείνους που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν αντισημιτικές επιθέσεις.

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της μουσουλμανικής τρομοκρατίας, η οποία ετοιμάζει μια τρομοκρατική επίθεση στη Γάζα και τη Ναμπλούς, από έναν αντι-σημιτικό τρομοκράτη, που ετοιμάζει τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της εβραϊκής κοινότητας σε μια ευρωπαϊκή πόλη.

Φυσικά, το Ισραήλ είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει στο έδαφος των φιλικών κρατών, μπορεί αυτό να δημιουργήσει διεθνές σκάνδαλο. Αλλά, η σωτηρία του εβραϊκού λαού είναι πιο σημαντική από τις σχέσεις με τις διάφορες ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες συχνά δεν λαμβάνουν  μέτρα προκειμένου να σταματήσουν τις αντισημιτικές δραστηριότητες στην επικράτειά τους.

Οι Ισραηλινοί ηγέτες υποστηρίζουν σταθερά κατά τη διάρκεια της τελετής στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ και τη Διασπορά. Το εβραϊκό κράτος, έχει ορκισθεί να αποτρέψει την επανεμφάνιση της φοβερής τραγωδίας στο μέλλον.

Το κράτος του Ισραήλ έχει αναλάβει την ευθύνη για τη ζωή και την ευημερία των Εβραίων, όπου και αν μπορεί να βρίσκονται.

Ήρθε η ώρα να το αποδείξει αυτό στην πράξη, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.


Асаф Голан, NRG, 27.05.2014


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr