Προσλαμβάνονται κατάσκοποι μουσουλμάνων στο ... Αμέρικα


«Στη Συρία τους υποστηρίζουν στη Νέα Υόρκη τους ...φοβούνται»

Μάιος 11, 2014.

Η αστυνομική διεύθυνση της Νέας Υόρκης, προσλαμβάνει κατά πλειοψηφία Μουσουλμάνους, που τους αναθέτει να παρακολουθούν τις συζητήσεις στα καφενεία, στα εστιατόρια και τα τζαμιά των ομοθρήσκων τους.


Η πρακτική αυτή υιοθετήθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης New York Times της 11ης Μαΐου.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος βάσει των εγγράφων που  έχει στη διάθεσή του, καθώς και των συνεντεύξεων με πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, σημειώνει ότι μια ειδική υπηρεσία προσπαθεί να χτισθεί με την υποστήριξη του περιβάλλοντος των μεταναστών.

Η αστυνομία εστίασε την προσοχή της σε ανθρώπους – γυρολόγους από το χώρο των μεταναστών, ανεπάγγελτους από το Αφγανιστάν, ή οδηγούς αιγυπτιακής καταγωγής ή ακόμη και λογιστές από το Πακιστάν ή οποιαδήποτε άλλον μετανάστη που έχει ευρεία επικοινωνία με τους ομοθρήσκους τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για ήσσονος σημασίας παραβάσεις.

Αστυνομικοί που εργάζονται στο τμήμα, που είναι γνωστό ως τμήμα ερευνών, είπαν ότι διεξήχθησαν  περίπου 220 συνεντεύξεις από την αρχή του έτους προκειμένου να βρουν τους κατάλληλους πληροφοριοδότες. Σημαντική ερώτηση προς αυτούς είναι «ποια ιδέα έχουν για την Αλ Κάιντα».

Η αντίδραση των μουσουλμάνων – σημειώνει το δημοσίευμα- σε αυτήν τη διαδικασία ήταν το ξάφνιασμα τους  από τις προτάσεις  για συνεργασία με την αστυνομία.

Ο John Miller αναπληρωτής επίτροπος του τμήματος πληροφοριών της υπηρεσίας, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι η ιδέα της δημιουργίας αυτής της διαίρεσης, προκύπτει από την ανάγκη να αποκτήσουν σημαντική πληροφόρηση, μετά τις επιθέσεις της 11/9ου ,όπως σημειώνει το ισραηλινό κανάλι 'εννέα'.


--
               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr