Δραστηριότητες τουρκικού στρατού στα σύνορα με Συρία




Αύγουστος 26, 2014.

Σύμφωνα με αναφορές του 2ου συνοριακού συντάγματος της περιοχής Kırıkhan / Hatay, η καθορισθείσα ομάδα επιτήρησης των συνόρων με τη Συρία στην περιοχή, εντόπισε χθες μια 20μελή ένοπλη ομάδα να κινείται προς το τουρκικό έδαφος, την περιοχή Χατάι.
Στα σύνορα τους αναγγέλθηκε να σταματήσουν, αλλά λόγω αποτυχίας της προσταγής, ρίχθηκαν ορισμένες προειδοποιητικές βολές στον αέρα.


Η ομάδα από τη Συρία άνοιξε πυρ, οπισθοχωρώντας μέσα σε ελαιώνα. Οι ένοπλοι, σύμφωνα με εκτίμηση του τουρκικού στρατού είχαν όπλα καλάσνικοφ και πιθανώς πρόκειται για λαθρέμπορους.

--
Χερσαίες δυνάμεις του 2ου συνοριακού συντάγματος της περιοχής Narlıca / Hatay  κάνοντας περιπολία στην περιοχή Yayladağı / Hatay, όπου είναι η περιοχή ευθύνης τους, εντόπισαν στον ποταμό Ορόντη (Asi ) λαθραία διακίνηση εμπορευμάτων και συγκεκριμένα λαθρέμποροι είχαν τοποθετήσει σωλήνα 4.000 μέτρων για τη μεταφορά καυσίμων από τη Συρία προς Τουρκία. Εντοπίστηκαν ακόμη, 32 βαρέλια και κατασχέθηκε ποσότητα 410 λίτρων μαζούτ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr