Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Αλβανοί γιορτάζουν την 70η επέτειο της απελευθέρωσης του Αργυροκάστρου
Σεπτέμβριος 18, 2014.

«Σήμερα, είναι η επέτειος των 70 ετών από την απελευθέρωση της πόλης του Αργυροκάστρου (1944). Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, χαιρέτισε την  επετειακή ημέρα, με μήνυμα προς όλους τους πολίτες του Αργυροκάστρου,  που σηματοδοτεί την απελευθέρωση της πόλης από τους ναζιστές –φασίστες εισβολείς.


«Πριν από 70 χρόνια απελευθερώθηκε το Αργυρόκαστρο,  παντοτινή τιμή και ευγνωμοσύνη στις γυναίκες και στους άνδρες που έδωσαν το αίμα τους στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας», είπε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, στην πόλη του Αργυροκάστρου, θα πραγματοποιηθούν πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στην πλατεία «Çerçiz Topulli».

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης θα συμμετάσχει σε αυτές τις δραστηριότητες καθώς θα εγκαινιάσει και την Έκθεση Εθνικών Επιχειρήσεων (Panairit Kombëtar të Biznesit ) που έχει την ονομασία «Πέτρα πάνω στην πέτρα».

Οι δραστηριότητες στο Αργυρόκαστρο άρχισαν  στις 10:00 και θα συνεχισθούν με αφιερώματα στο Νεκροταφείων των Μαρτύρων και μουσικές εκδηλώσεις.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr