Τρεις νέες βρετανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή




Σεπτέμβριος 12, 2014.

Τρεις βρετανικές στρατιωτικές βάσεις θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε μια πηγή από βρετανικό υπουργείο Άμυνας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Τεχεράνης, στην αγγλική γλώσσα.


Οι βάσεις θα έχουν υποβοηθητικό χαρακτήρα στο στρατό των ΗΠΑ για την προσβολή των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Υποψήφιες τοποθεσίες για την εγκατάσταση των βάσεων είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ομάν και το Μπαχρέιν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κίνηση αυτή είναι ακόλουθη των αποφάσεων των ηγετών του NATO για τη δημιουργία κέντρων μετακίνησης στρατευμάτων για τον περιορισμό της απειλής από την τρομοκρατία στην περιοχή.

Οι βρετανικές δυνάμεις, χρησιμοποιούν ήδη το αλ Μινχάντ- αεροπορική βάση- κοντά στο Ντουμπάι για υποβοήθηση των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας θα ήθελε  το λιμάνι του Μπαχρέιν να έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περισσότερων ναυτικών και μεγαλύτερων πολεμικών πλοίων.

Μετακίνηση Τζιχαντιστών στη Συρία



Σεπτέμβριος 12, 2014.

Βαγδάτη.

Πληροφορίες από έγγραφα του Συμβουλίου Σωτηρίας της Φαλούτζα αναφέρουν  ότι από το Ιράκ έφυγαν στο τέλος Αυγούστου μια ομάδα τζιχαντιστών περίπου 200 ατόμων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν κινήσεις των Κούρδων και των ανταρτών της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης σε περιοχές όπου έχει αποσυρθεί ο συριακός στρατός.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Χαλέντ Χαλμπούσι, που επικαλείται το ιρακινό κέντρο πληροφόρησης, 200 τρομοκράτες μετακινήθηκαν για να εγκατασταθούν στην συριακή επαρχία Ράκα.

Η μετακίνησή τους, έγινε μέσω από μυστικά περάσματα που οδηγούν στη Συρία και τα οποία  ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr