Το σλαβικό ‘Ουράνιο Τόξο’ ζητά την απομάκρυνση του Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου




Σεπτέμβριος 18, 2014.

Το σλαβικό κόμμα στην Ελλάδα, ‘Ουράνιο Τόξο’, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ζητά από την ηγεσία της ΕΕ,  την ανάκληση της απόφασης για το διορισμό του Έλληνα πρώην υπουργού Άμυνας και υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ως Ευρωπαίο Επίτροπο, αρμόδιο για τη μετανάστευση και εσωτερικών υποθέσεων.


Μερικά από τα καθήκοντα του Αβραμόπουλου, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, θα είναι  η προστασία των μειονοτήτων, ο γενικός έλεγχος της συμφωνίας Σένγκεν, η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων, η καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της ομοφοβίας.

«Για μας είναι, απλώς αδιανόητο, ότι αυτός ο Έλληνας, πρώην υπουργός,  ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη πολιτική θητεία κατά τα τελευταία 25 χρόνια, θα είναι υπεύθυνος για την εν λόγω περιοχή. Από την άποψη τους γεγονότος ότι η Ελλάδα παραμένει απολύτως κάτω και από τους 28 της ΕΕ,  στα ζητήματα της προστασίας της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης του ρατσισμού και της ομοφοβίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή  του το σλαβικό κόμμα της Ελλάδας, κατά την επιστολή των συγχαρητηρίων του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, και των  27 νέων επιτρόπων.

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ένας ανώτατος αξιωματούχος της χώρας, που επίσημα δεν αναγνωρίζει εθνοτικές και γλωσσικές μειονότητες, θα έρθει τώρα να μας προστατεύσει! Ως υπουργός σε αρκετές ελληνικές κυβερνήσεις επί δεκαετίες απαγόρευε τις εκατοντάδες των Σλάβων να εισέλθουν  στην Ελλάδα, ακόμη και αν είχαν διαβατήριο της ΕΕ, τώρα θα επιβλέπει την εφαρμογή της συμφωνίας Σένγκεν!», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα 

«Το πρόσωπο αυτό,  που μόλις πριν λίγες ημέρες από το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, ψήφισε τη βδελυρή νέα «αντι-ρατσιστική» νομοθεσία, η οποία προβλέπει μέχρι ένα χρόνο φυλακή σε όσους αρνούνται τις «γενοκτονίες» που εφηύραν, καθώς και την αμφισβήτηση του δικαιώματος τα ζευγάρια του ιδίου φύλου να ζουν νόμιμα μαζί, αυτός ο άνθρωπος θα αγωνισθεί, τώρα, κατά του ρατσισμού και της ομοφοβίας!», γράφει το σλαβικό MKD, μεταφέροντας τις θέσεις του σλαβικού κόμματος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr