Οι μάχες για την πόλη Κομπάνι συνεχίζονται

Δεκέμβριος 28, 2014.

Η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός προέβησαν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, σε οκτώ αεροπορικές επιδρομές θέσεις εξτρεμισμών της ομάδας «Ισλαμικό Κράτος».
 
Από την Κεντρική Διοίκηση  του αμερικανικού στρατού αναφέρεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές έγιναν στο κέντρο της πόλης Κομπάνι και στις ιρακινές περιοχές του Σινιάρ και της Μοσούλης.

Εν τω μεταξύ, το κανάλι «Αλ Αραμπίγια» ανέφερε, ότι την 27η Δεκεμβρίου, η τρομοκρατική ομάδα του ‘ισλαμικού κράτους’ εγκατέλειψε θέσεις που είχε στην συνοριακή πόλη Κομπάνι και ότι οι Κούρδοι μαχητές ελέγχουν περισσότερο από το 60% της πόλης.

Η πόλη Κομπάνι, που βρίσκεται στα σύνορα με την Τουρκία, έγινε σύμβολο της αντίστασης των Κούρδων κατά της εξάπλωσης του ‘ισλαμικού κράτους’.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου- υπενθυμίζουμε- οι τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’ ξεκίνησαν επιθέσεις για να καταλάβουν την πόλη Κομπάνι. Σε κάποιο στάδιο κατάφεραν να ελέγχουν πάνω από το μισό της πόλης. Ωστόσο, οι Κούρδοι, με την κάλυψη των αεροπορικών επιθέσεων, κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από το 60 της εκατό της κουρδικής πόλης της Συρίας.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, στις μάχες για την κατάληψη της πόλης Κομπάνι σκοτώθηκαν πάνω από 1.000 μαχητές, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι τζιχαντιστές.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr