Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο επικεφαλής του PKK απειλεί την Τουρκία με γενικευμένες επιθέσεις σε πόλεις και ύπαιθρο

Ιανουάριος 23, 2016.

Με τίτλο ‘αλαζονική απειλή από τον Τζεμίλ Μπαγίκ του PKK’,  το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρεται στις απειλές του επικεφαλής του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ο επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ, δήλωσε ότι κατά το τρέχον έτος θα ενταθούν οι επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών σε όλη την Τουρκία, στις πόλεις και στα βουνά και θα πολεμήσουν τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, ιδιαίτερα,  στις κουρδικές περιοχές» (περιφέρειες της νοτιοανατολικής Τουρκίας).


Ο ίδιος δήλωσε ότι υποστηρίζει τις λεγόμενες αυτόνομες αυτοδιοικήσεις  που πρόσφατα ανακηρύχθηκαν στις κουρδικές επαρχίες της Τουρκίας.


Κατήγγειλε τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές  στο βόρειο Ιράκ και τόνισε ότι αυτές απειλούν μόνο την κυριαρχία  και όχι τους Κούρδους αντάρτες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ