Σκόπια: Η αμερικανική πρεσβεία συμφωνεί με ΕΕ και ΝΑΤΟ για το σχηματισμό κυβέρνησης





«Πρεσβεία των ΗΠΑ: Συμφωνούμε με τις απόψεις του Χαν και του Στόλτενμπεργκ για το σχηματισμό κυβέρνησης»

Φεβρουάριος 28, 2017. 12:13


Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι αναμένει  την ανάθεση σχηματισμού νέας κυβέρνησης, παρόμοια δήλωση έκανε και ο Επίτροπος της ΕΕ, Γιόχανες Χαν, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει: 



Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια, δήλωσε ότι τα κόμματα θα πρέπει να σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους θεσμούς. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει χαρακτηριστικά: 


«Συμφωνούμε με τις απόψεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και του Επιτρόπου της Διεύρυνσης  και γειτονίας, Γιόχαννες Χαν για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Όλα τα μέρη πρέπει να σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα όργανα να επικεντρωθούν στην κοινή τους δέσμευση και να εφαρμόσουν τις βασικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η χώρα  μπορεί να προχωρήσει στους στρατηγικούς στόχους για το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ εδώ και καιρό.

Σημειώνεται ότι ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι αναμένει (από τον Ιβάνοφ) να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση σε δηλώσεις και ενέργειες και να λαμβάνονται αποφάσεις προς όφελος όλων των πολιτών.


Παρόμοια ήταν και η στάση του Επιτρόπου, Γιόχαννες Χαν, ο οποίος δήλωσε ότι αναμένει ο πρόεδρος να δώσει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης  και πρόσθεσε ότι στις δημοκρατικές κοινωνίες είναι φυσικό και πρέπει να γίνεται αποδεκτό το αποτέλεσμα των αξιόπιστων εκλογών, σημειώνει το ‘PlusInfo’ των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr