Έκκληση Αλβανού πρωθυπουργού σε ΕΕ και ΗΠΑ: Μην αφήσετε τα Βαλκάνια σε ρωσική επιρροή






«Αλβανός πρωθυπουργός: Μετά την πτώση του κομμουνισμού στη χώρα έγιναν σημαντικά βήματα»

Φεβρουάριος 24, 2017. 22:08

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έκανε έκκληση- προειδοποίηση,  προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, για αυτό που αποκαλεί ‘επιρροή της Ρωσίας στις χώρες των Βαλκανίων’.


Δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός: 


«Η επιρροή της Ρωσίας στα (δυτικά)  Βαλκάνια είναι πιο ισχυρή από ό, τι στο παρελθόν, ειδικά σε πολιτικούς κύκλους στη Σερβία και το Μαυροβούνιο. Αυτό δεν είναι ελκυστικό για το κοινωνικό σύνολο, γιατί η ρωσική πολιτική δεν ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες των (δυτικών) Βαλκανίων να ενταχθούν στην ΕΕ».



Ο Ράμα προέβη στις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», όπου αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων για το εσωτερικό της χώρας, όπως για το δικαστικό σύστημα, την κατάσταση στην περιοχή και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Αλβανία από την κομμουνιστική εποχή.


Ο Ράμα, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η πολιτική στη χώρα του έχει αλλάξει, σημαντικά, προς το καλύτερο, μετά την πτώση του κομμουνιστικού συστήματος. (noa.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr