Αλβανία: Ο Ιλίρ Μέτα- Νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας
Απρίλιος 28, 2017. 19:45

Τίρανα.

Ο Ιλίρ Μέτα εκλέχθηκε  ως ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μετά  τον τέταρτο γύρο της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Κοινοβούλιο.
Ο Μέτα έλαβε υπέρ 87 ψήφους και δύο κατά, αν και για την επιλογή του αρκούνταν 71 ψήφοι. Έτσι, έγινε ο όγδοος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας.Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος  στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και αυτούς που τον ψήφισαν και αυτούς που τον καταψήφισαν, ακόμη και αυτούς που απουσίαζαν και υποσχέθηκε ότι το νέο αξίωμα που λαμβάνει θα του δώσει την ευκαιρία να υπηρετήσει τη δημοκρατία στη χώρα.
«Έχω επιλέξει και επιλέγω πάντοτε τη δημοκρατία σε σχέση με την εξουσία. Και αυτό για τον απλό λόγο ότι έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ μόνο μέσω της δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.Μετά το κύριο σκέλος της ομιλίας του  ο νέος αρχηγός του κράτους αναφέρθηκε στα γεγονότα που έγιναν στα Σκόπια και κάλεσε σε ενότητα τα αλβανικά κόμματα στη χώρα για να μην γίνουν τέτοια έκτροπα στην Αλβανία.(top-channel.tv)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr