Η Μόσχα εξεπλάγη από την ανησυχία των Αμερικανών για τη συνεργασία Ρωσίας- Τουρκίας




(Ο τίτλος από το δημοσίευμα της ‘Ιζβέστια’)


Ιούνιος 16, 2017. 17:49



Η Μόσχα άκουσε με μεγάλη έκπληξη τις δηλώσεις του  Γραμματέα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρεξ Τίλερσον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την προσέγγιση Ρωσίας – Τουρκίας.
Αυτό ειπώθηκε από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου, σημειώνει η ρωσική εφημερίδα ‘Ιζβέστια’.




«Έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα ότι ανησυχεί για την προσέγγιση της Ρωσίας  με την Τουρκία… Δεν έγινε σαφές τι διακυβεύεται, επειδή η Ρωσική Ομοσπονδία και η Τουρκία είναι γείτονες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.



Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν ξεπεράσει με επιτυχία την πρόσφατη περίοδο  ψύχρανσης των σχέσεων τους και αναπτύσσουν με επιτυχία μια συνεργασία.



«Η ρωσική Ομοσπονδία μαζί με την Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες συνεργάζονται ενεργά για την επίλυση της κρίσης στη Συρία…  Ποια είναι η προσέγγισή μας που ανησυχεί τον Τίλερσον, δεν γνωρίζω», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών.



Ο Λαβρόφ τόνισε ότι εάν η αμερικανική πλευρά ανησυχεί για ένα συγκεκριμένο ζήτημα, η Ρωσία και οι συνεργάτες της είναι έτοιμοι να απαντήσουν: «Δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε, αναπτύσσουμε σχέσεις με την Τουρκία με έναν διαφανή και απόλυτα νόμιμο τρόπο», είπε ο υπουργός.



(iz.ru)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr