Στρατός Σκοπίων: Δεν λειτουργούν τα τανκς, δεν έχουν φαγητό οι στρατιώτες, δεν υπάρχουν μπαταρίες για τους ασυρμάτους!




Μάρτιος 8, 2018. 08:22 

Σκόπια.

Ο στρατός αντιμετωπίζει ελλείψεις και παραλείψεις εδώ και πολύ καιρό. Ενώ για τις ανάγκες του προσωπικού του Υπουργείου Άμυνας γίνονται προμήθειες σε …φουντούκια, αμύγδαλα και διάφορα σνακ και ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ,  για τη λειτουργικότητα του στρατού  δεν υπάρχουν χρήματα.


Από στρατιωτικές πηγές, διαπιστώνουμε ότι οι φορητοί ασύρματοι δεν λειτουργούν πια, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Δηλαδή δεν υπάρχουν μπαταρίες για τα "Haris rf5800" και "Motorola". 


Παρά τις εκθέσεις προς το υπουργείο  για αγορά μπαταριών, το υπουργείο ενέκρινε επαρκή κεφάλαια για να καλυφτούν μόνο το 10 τοις εκατό των πραγματικών αναγκών, μόνο ορισμένες μονάδες έχουν ασύρματη επικοινωνία, ενώ η πλειοψηφία τους στερείται.



Τα άρματα μάχης του στρατού  έχουν φθάσει σε επίπεδο αχρηστίας, η υπουργός έχει παραλύσει το νευρικό σύστημα του στρατού αφού οι μονάδες δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.  


 Η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια της εντελώς απρογραμμάτιστης  και κακής λειτουργίας του υπουργείου Άμυνας και οδηγεί στη μείωση του ηθικού των στρατιωτών και των αξιωματικών και μειώνει τη λειτουργικότητα των  μονάδων.


Ενώ άλλο σχετικό δημοσίευμα σημειώνει: 


Οι στρατιώτες στερούνται τροφής, δεν υπάρχει χοιρινό, κοτόπουλο, ψάρι και επίσης εκτός από τα προϊόντα με βάση το κρέας, άλλα βασικά είδη διατροφής δεν υπάρχουν: ζάχαρη, τυρί, μπαχαρικά, εμφιαλωμένο νερό. Το πρόβλημα έλλειψης τροφίμων υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες.


Υπάρχει έλλειψη εμφιαλωμένου νερού είναι εξαιτίας της απροθυμίας του υπουργείου να υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια του  για περισσότερο από δύο μήνες. 

 Ο στρατός προμηθεύεται εμφιαλωμένο νερό από το γεγονός ότι σε πολλά στρατόπεδα το νερό είναι γεμάτο βακτήρια. Στους στρατώνες του Στιπ, για παράδειγμα βράζουν το νερό επειδή υπάρχουν σε αυτό χρωματικές ουσίες και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικά.

(Στοιχεία από infomax.mk, think24.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr