Κυβέρνηση Σκοπίων: «Η Δημοκρατία της Μακεδονίας της Ίλιντεν» είναι με χρονικό καθορισμό και ικανοποιεί και τις δύο πλευρές»



Μάιος 20, 2018. 22:22

Σκόπια.

 Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα τη θέση της σχετικά με την πρόταση για το τελευταίο όνομα.
«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας της  Ίλιντεν» έχει χρονικό καθορισμό, προσδιορίζοντας συγκεκριμένες ημερομηνίες στο παρελθόν και δίνει μια πραγματική δυνατότητα για μια συμβιβαστική λύση που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Περιμένουμε ότι η πρόταση αυτή θα γίνει κατανοητή και θα βρει ευρύτερη υποστήριξη στην Αθήνα», ανέφερε η κυβέρνηση.



Προσθέτει ακόμη ότι «με την ονομασία αυτή, κάνουμε μια πλήρη οριοθέτηση  από την  περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα.


«Η εξέγερση της Ίλιντεν είναι ένας κοινός αγώνας των πολυεθνικών μας ανθρώπων για τα κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Δεν υπάρχουν εδαφικές φιλοδοξίες σε καμία γειτονική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Είναι ο ίδιος αγώνας τόσο το 1903, όσο και το 1944», αναφέρεται.


Η κυβέρνηση σημείωσε ακόμη ότι η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και οι πολίτες της «Μακεδονίας» δεν έχουν εδαφικές διεκδικήσεις και επιβεβαίωσε το απαραβίαστο των συνόρων και του σεβασμού για την κληρονομιά του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.


«Η κυβέρνηση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» θα συνεχίσει τις συνομιλίες με την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας μέχρι να επιτευχθεί οριστική λύση στην 25ετή διαφωνία. Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε λύση και η φιλία μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να εκμεταλλευθούμε τα μέγιστα αυτήν την θετική ιστορική στιγμή για τις δύο χώρες», καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.


( Στοιχεία από plusinfo.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr