Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Αμερικανός πρέσβης στα Τίρανα: Κατονόμασα άτομα και οικογένειες που λυμαίνονται την Αλβανία"Μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη, εξτρεμισμός, διαφθορά, η ατζέντα του Αμερικανού πρέσβη στα Τίρανα"
   Μάιος 20, 2018. 20:40


Τρεις αμερικανικές προτεραιότητες υπάρχουν για την Αλβανία.
Η στήριξη των ΗΠΑ στην Αλβανία για την ένταξή της στην ΕΕ, οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα με την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και η αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.Αυτό σημειώνει η αλβανική Gazeta Telegraf στην αναφορά της για την αποχώρηση του Αμερικανού πρέσβη, Ντόναλντ Λου,  από τα Τίρανα, το καλοκαίρι.


Ο πρέσβης των ΗΠΑ, μίλησε με όνομα και επώνυμο για άτομα που ήταν ύποπτα σε εγκληματικές πράξεις, κυρίως  από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ξεκινώντας με ονόματα βουλευτών τα οποία  είχαν επιβαρυμένο ποινικό μητρώο.


Δεν δίστασε ο ίδιος να αναφέρει ονόματα όπως του Αρμπέρ Σεκάι για λαθρεμπόριο κοκαΐνης, τη δράση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι που συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, του πρώην εισαγγελέα. Αντριάτικ Λάλα . Δεν δίστασε ακόμη, να αναφέρει τέσσερις εγκληματικές οικογένειες καθώς και άλλες 20 ενταγμένες στην αλβανική μαφία που κατευθύνουν την Αλβανία και προκαλούν σύγχυση στην αλβανική πολιτική σκηνή.


Η αμερικανική πρεσβεία επενέβη ενεργά στην απονομή της δικαιοσύνης και στη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.


Ο αναπληρωτής Γραμματέας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Πάλμερ, μετά τη δήλωσή του για την αντικατάσταση του πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα, ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική ατζέντα των ΗΠΑ για την Αλβανία είναι η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη,  η καταπολέμηση της διαφθοράς, το οργανωμένο έγκλημα και ο εξτρεμισμός.


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Ντόναλντ Λου στο περιοδικό ‘Mapo’ με την ευκαιρία της ανακήρυξής του ως «Ανθρώπου της Χρονιάς», είπε: «οι πολιτικοί δεν επιθυμούν μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη».

 Ωστόσο, οι δηλώσεις των εκπροσώπων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρονται ότι το έργο της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης θα είναι στην ατζέντα του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα.(Στοιχεία από telegraf.al)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr