Ρώσος Πρέσβης: Η Συμβολή των Ρώσων μεταναστών στα Σκόπια δεν μπορεί να υποτιμηθεί



Οκτώβριος 19, 2018. 20:12

Σκόπια.
 
Ο ρόλος που διαδραμάτισε η ρωσική μετανάστευση σε διάφορους τομείς της δημόσιας, επιστημονικής και πολιτιστικής ζωής στη «Μακεδονία» δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

 Στην πρώτη μουσική σχολή, στην πρώτη όπερα, στο πρώτο μουσείο φυσικής επιστήμης, στη συμμετοχή και ίδρυση του πρώτου ιδρύματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην ίδρυση των πρώτων αρχιτεκτονικών σχολών, στην αποκατάσταση του Μοναχισμού…


Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά που οι Ρώσοι έδωσαν στη δεύτερο σπίτι τους, στη ‘Μακεδονία’, η οποία βρίσκεται στο έλεος της μοίρας… Λίγοι  (Σλάβοι) «Μακεδόνες»γνωρίζουν για αυτό, αλλά δυστυχώς στη Ρωσία έχουν ακόμη λιγότερη γνώση.


Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίαςε, Σεργκέι Μπαζντνίκιν  στην εναρκτήρια ομιλία του στο Διεθνές Επιστημονικό –Πρακτικό Συνέδριο με τίτλο «Η Ρωσία στα Βαλκάνια», που διοργανώθηκε από την ‘Τσάικα’ -  Ένωση Ρώσων  συμπατριωτών του στη ‘Μακεδονία’, με την οικονομική υποστήριξη του Ταμείου της  Εθνικής Διπλωματίας «Γκορτσάκοφ» της Ρωσίας.


«Ωστόσο, η Ρωσική Διασπορά στη «Μακεδονία» δεν είναι μόνο ένα ένδοξο παρελθόν. 

Σήμερα ζουν εδώ χιλιάδες συμπατριώτες μας και απόγονοι Ρώσων μεταναστών, οι οποίοι μέσω των ενώσεών τους έχουν μια ενεργή κοινωνική δραστηριότητα που στοχεύει να φέρει πιο κοντά τον ρωσικό με τον ‘μακεδονικό’ λαό.


Ελπίζω αυτό το συνέδριο θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ανθρωπιστικών δεσμών μεταξύ των αδελφών χωρών μας», πρόσθεσε ο πρέσβης κος Μπαζντνίκιν, σύμφωνα με το κανάλι ‘1’ των Σκοπίων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr