Η Μέρκελ στις 10 και 11 Ιανουαρίου στην Αθήνα



Δεκέμβριος 23, 2018. 09:04

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί την Αθήνα  στις 10 και 11 Ιανουαρίου, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα ‘Τρουντ’.

Η Μέρκελ η οποία αποσύρθηκε πρόσφατα από την ηγεσία της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.


Σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο, ο  κύριος στόχος της επίσκεψης είναι να στείλει ένα θετικό μήνυμα για την Ελλάδα μετά την αποχώρησή της από τα συνεχή οικονομικά περιοριστικά προγράμματα.


Ο χρόνος της επίσκεψης είναι, επίσης, σημαντικός- σχετίζεται με τις περιφερειακές εξελίξεις στα Βαλκάνια. Πιθανότατα, η Μέρκελ θα στηρίξει τον αριστερό πρωθυπουργό της Ελλάδας πριν από την αναμενόμενη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.


Η εφαρμογή της τρίτης πράξης από τα υφιστάμενα περιοριστικά προγράμματα της δεύτερης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνεργασία κατά τη διάρκεια της κρίσης των μεταναστών, ενίσχυσε τις σχέσεις μεταξύ των δύο ηγετών, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


trud.bg

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr