Σκόπια: Διαμαρτυρία ιερόδουλων στο κέντρο της πρωτεύουσας





Δεκέμβριος 17, 2018. 21:16


Τα μέλη του συλλόγου  ‘Σταρ’ των Σκοπίων, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, ζητώντας την αποποινικοποίηση της εργασίας των ιερόδουλων.


Σε ανακοίνωση που διαβάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης, αναφέρουν:



«Όλοι γνωρίζουν από μπορούν να αγοράσουν αγάπη, αλλά είναι σιωπηλοί όταν μιλάμε για την εργασία μας, η οποία είναι ένα κοινωνικό έργο, όταν μιλάμε για τα δικαιώματά μας», είπε η εκπρόσωπος του συλλόγου τονίζοντας επί δέκα χρόνια προσπαθούν να αποκτήσουν τα κοινωνικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.


«Καλούμε ξανά τις αρχές της χώρας να βρούμε ένα τρόπο αποποινικοποίησης της δουλειάς μας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε το δικαίωμα της κοινωνικής και υγειονομικής περίθαλψης.

 Συχνά εκτιθέμεθα σε διάφορους τύπους βίας και δεν  έχουμε καμία προστασία. 

Πολλές φορές οι πελάτες αρνούνται να μας πληρώσουν και προσπαθούν να μας βλάψουν φυσικά,  αφήνοντάς μας γυμνές από το αυτοκίνητό τους στο δρόμο. 

Ζητάμε να συμπεριληφθεί το έργο μας στο κοινωνικό σύστημα για να έχουμε δικαιώματα στην κοινωνία».


 Η εκπρόσωπος των ιερόδουλων τόνισε ότι είναι η παροχή σεξ είναι το παλαιότερο επάγγελμα στον κόσμο.

«Πολλοί άνθρωποι που έχουν απογοητευθεί στη ζωή τους θέλουν να έχουν σεξουαλικές επαφές, καθώς και τα άτομα με αναπηρίες έχουν το δικαίωμα του αγοραίου έρωτα», είπε η εκπρόσωπος.


a1on.mk
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr