Βουλγαρία: «Το Κρεμλίνο θέλει να κλείσει τη βουλγαρική βιομηχανία όπλων»




 Δεκέμβριος 3, 2018. 21:43


Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ, ανέφερε σήμερα στη βουλγαρική τηλεόραση, ότι η Ρωσία έχει σχεδιάσει να καταστρέψει την βουλγαρική βιομηχανία όπλων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βουλγαρική βιομηχανία παραγωγής όπλων «είναι σαν ένα αγκάθι στα μάτια του Κρεμλίνου», αφού η Βουλγαρία βρίσκεται στην πρώτη θέση στις εξαγωγές  στρατιωτικού υλικού.

Ο Νόεφ ισχυρίσθηκε ότι το βουλγαρικό υπουργείο Οικονομίας έχει ενεργό ρόλο στην υποβάθμιση της βιομηχανίας όπλων.


«Υπάρχει ένα σχέδιο συμφωνίας  με το αίτημα στη Βουλγαρία να σταματήσει τη παραγωγή στρατιωτικών υλικών και δεύτερον, χωρίς τη συγκατάθεση της Ρωσίας να μην εξάγονται όπλα από τη Βουλγαρία.


Ο ίδιος υποστήριξε ότι καμία κυβέρνηση τα τελευταία 20 χρόνια δεν συμφώνησε να ανοίξει το ζήτημα και σήμερα το υπουργείο Οικονομίας συμφώνησε να διαπραγματευθεί.


«Η Ρωσία δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στη Βουλγαρία, λόγω του ότι υπάρχουν αρκετές οντότητες και οργανώσεις στη Βουλγαρία που δουλεύουν για τα ρωσικά συμφέροντα στη χώρα.

Οι δηλώσεις του Νόεφ, συνδέονται, πιθανόν, με ρωσικούς όρους για τη διέλευση του αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από τα σύνορα της Βουλγαρίας μέχρι τα σερβικά σύνορα.

btvnovinite.bg
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr