«Δεν είναι εξασφαλισμένο ότι τα Σκόπια θα ενταχθούν άμεσα στο ΝΑΤΟ»- Αμερικανικό Ίδρυμα



Ιανουάριος 12, 2019. 18:58

Σκόπια.

Ο  Λούκι Κόφι ( Luke Coffey) διευθυντής του ‘Κέντρου Μελετών Εξωτερικής Πολιτικής Άλισον’ του επιφανούς «Ιδρύματος Κληρονομιάς» (Heritage Foundation) δεν είναι βέβαιος ότι η αλλαγή  του ονόματος εγγυάται την ένταξη στο ΝΑΤΟ.



Εκτός από τα προβλήματα που υπάρχουν, ακόμη,  με την Ελλάδα, δεν αποκλείεται η Βουλγαρία και η Αλβανία ως μέλη του ΝΑΤΟ να δημιουργήσουν προβλήματα στην ένταξη.


«Ενθουσιαζόμαστε γιατί το κοινοβούλιο των Σκοπίων ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, να υπενθυμίσω εδώ ότι πρέπει επίσης και το ελληνικό κοινοβούλιο να την επικυρώσει. Λαμβάνοντας υπόψη,  την εύθραυστη πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, δεν παρέχονται οι εγγυήσεις (για ένταξη στο ΝΑΤΟ», πιστεύει ο Κόφι.


Σύμφωνα με τον ίδιο «ήταν ανόητο στη Συμφωνία των Πρεσπών να μην προβλέπεται να ψηφίσει πρώτα η Ελλάδα για αυτήν».


Εξέφρασε, επίσης, επιφυλάξεις:


«Δεν νομίζω ότι η πορεία προς το ΝΑΤΟ θα είναι εύκολη. Ακόμη και αν η Ελλάδα περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει ακόμη περιθώριο για πρόκληση προβλημάτων.


»Κανείς δεν συζητά ότι η Βουλγαρία και η Αλβανία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είμαστε στα Βαλκάνια», έγραψε ο εμπειρογνώμονας για την Ευρώπη και την περιοχή, του αμερικανικού αυτού ιδρύματος, όπως σημειώνει η σκοπιανή Εξπρές.


expres.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr