Λιβύη: Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε την πώληση όπλων στην κυβέρνηση της Τρίπολης



Ιούνιος 20, 2019. 18:16


Η Τουρκία έχει πουλήσει όπλα και εξοπλισμό στην υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ  ισλαμική κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη της Λιβύης, για να εξισορροπήσει τον εμφύλιο πόλεμο εκεί, δήλωσε  πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη.



Η δήλωσή του ήταν η πρώτη επιβεβαίωση από Τούρκο αξιωματούχο ότι η Άγκυρα παρέδωσε  στρατιωτική βοήθεια στη διοίκηση της Τρίπολης.
https://www.echedoros-a.gr/2019/05/blog-post_439.html



Σχετικές εικόνες εμφανίστηκαν τον προηγούμενο μήνα, που έδειχναν  δεκάδες τουρκικών τεθωρακισμένων οχημάτων «Kipri» να παραδίδονται στις αρχές της Τρίπολης.


«Έχουμε μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Λιβύη. Τους προσφέρουμε, εφόσον το ζητήσουν και εφόσον το πληρώσουν. Είχαν πραγματικό πρόβλημα όσον αφορά τις αμυντικές ανάγκες και τον εξοπλισμό», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου με ξένους ανταποκριτές.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η βοήθεια συντονίζεται  από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και των αρμόδιων υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.


Στη Λιβύη έχει επιβληθεί από 2011 εμπάργκο όπλων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.


Ο Ερντογάν είπε ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη δεν ήταν σε θέση να βρει στρατιωτική υποστήριξη από οποιαδήποτε άλλη χώρα.


Σημειώνεται ότι ο αυτοαποκαλούμενος Εθνικός Στρατός της Λιβύης με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ, ανέφερε ότι η Τουρκία παρέδωσε εξοπλισμό στον εχθρό τους στη διάρκεια της εμφύλιας σύγκρουσης που χωρίζει τη χώρα σε δύο στρατόπεδα που υποστηρίζονται από διαφορετικές διεθνείς δυνάμεις.


middleeasteye.net


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr