Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Αλβανός βουλευτής μιλά για αλβανικά χωριά που προσαρτήθηκαν από την Ελλάδα…
Σεπτέμβριος 30, 2019. 23:03

Ο νέος βουλευτής της αντιπολίτευσης, Κοστάκ Πάπα, που εισήλθε στο Κοινοβούλιο από τον κατάλογο του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή των Τιράνων, επέκρινε την κυβέρνηση για την εδαφική μεταρρύθμιση και σύμφωνα με αυτόν δεν βοηθά τα αλβανικά χωριά που βρίσκονται πέρα από τα ελληνικά σύνορα.Μάλιστα ο Πάπα ανέφερε ως αλβανικά χωριά την Κόνιτσα, το Γράμμος,  το Δελβινάκι, επικρίνοντας  την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, λέγοντας «θα αφήσετε (τους κατοίκους των χωριών αυτών)  να αλλάξουν την αλβανική εθνικότητα την οποία έχουν εδώ και αιώνες;»


Στην ομιλία του Αλβανού βουλευτή αντέδρασε ο Γρηγόρης Καραμέλιος, ο οποίος υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, απαιτώντας να καταδικαστούν τα λόγια Κοστάκ Πάπα και να αποστασιοποιηθεί το Σώμα με τις αναχρονιστικές αυτές εκφράσεις.


«Πως μπορούμε να μιλάμε σήμερα για χωριά που ανήκουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ο κάθε βουλευτής δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι θέλει και δεν πρέπει να δυσχεραίνει την κατάσταση», είπε.


shqiptarja.com               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr