Η Ουγγαρία έφερε στα Σκόπια δεκάδες χιλιάδες προστατευτικές μάσκες



Τον Πέταρ Σιγιάρτο (α)  υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι


Απρίλιος 6, 2020. 17:04

Σκόπια.

Με ειδικό στρατιωτικό αεροπλάνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέταρ Σιγιάρτο έφθασε στη χώρα  απευθείας από την Ουγγαρία με πακέτα βοήθειας 100 χιλιάδων προστατευτικών μασκών και 5.000 προστατευτικά κοστούμια για το νοσηλευτικό προσωπικό.



Τον Σιγιάρτο  υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Μπουγιάρ Οσμάνι.


«Η Βόρεια Μακεδονία και η Ουγγαρία έχουν εξαιρετική διμερή συνεργασία, όπως αποδεικνύεται  και από τη σημερινή υποστήριξη, η οποία σε τόσο τρομακτικές εποχές, όταν όλοι αγωνίζονται για να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες, η Δημοκρατία της Ουγγαρίας έδειξε πραγματικά μια ανιδιοτελή αλληλεγγύη», δήλωσε ο Οσμάνι.


Μετά την υποδοχή, σε αίθουσα του αεροδρομίου, πραγματοποιήθηκε διμερής συνάντηση εργασίας, όπου ανταλλάχθηκαν πληροφορίες σχετικά με τα περαιτέρω βήματα σχετικά με την ευρωπαϊκή ατζέντα της χώρας, αφού, όπως είναι γνωστό, ελήφθη η απόφαση για έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.


Ο Οσμάνι, επισήμανε ότι παρά την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Βόρεια Μακεδονία σχετικά με τον COVID-19, η χώρα θα προετοιμαστεί σωστά στην περαιτέρω διαδικασία προς την ΕΕ.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr