Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης: 27 έρευνες εναντίον μου ξεκίνησαν για πολιτικούς λόγους





Μάιος 20, 2020. 08:21

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης  Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος εκλέχθηκε υποστηριζόμενος από την αντιπολίτευση,  κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική δίωξη βάσει 27 ερευνών που ξεκίνησαν εναντίον του την περασμένη εβδομάδα, όπως σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.



Το δημοσίευμα  επισημαίνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε τη διενέργεια ερευνών σχετικά με τις δραστηριότητες του Ιμάμογλου κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος  του Δήμου Μπεϊλίκντουζου από το 2014 έως το 2019 που ανέλαβε τον μητροπολιτικό δήμο.


Σύμφωνα επίσης, με την κυβερνητική εφημερίδα Sözcü,  ειδική ομάδα του υπουργείου Εσωτερικών θα μελετήσει τις δραστηριότητες  του Δήμου Μπεϊλίκντουζου κατά τη διάρκεια της δημαρχίας από τον  Ιμάμογλου, ο οποίος εκφράζει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα.



«Η διαδικασία συνεχίζεται, αλλά αυτές οι έρευνες είναι περισσότερο πολιτικές παρά νομικές ή διοικητικές. Μου δόθηκαν εκθέσεις εμπειρογνωμόνων σε αυτόν τον τομέα και μου ζητήθηκε να δηλώσω την προστασία μου. Δυστυχώς, το δικαίωμά μου στην υπεράσπιση είναι περιορισμένο», είπε ο Ιμαμόγλου.


Σύμφωνα με την τουρκική αντιπολίτευση, ξεκίνησαν έρευνες όταν προτάθηκε ως υποψήφιος στον μητροπολιτικό δήμο της  Κωνσταντινούπολης, αλλά τότε αυτές δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.


Οι  τουρκικές αρχές έκαναν μια δεύτερη προσπάθεια έρευνας εναντίον του, όταν  κέρδισε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη και «μελέτησαν εξήντα χιλιάδες έγγραφα και 10.451  συναλλαγές ενός εξαμήνου»,  όπως δήλωσε ο Ιμάμογλου.


Ο δήμαρχος της αντιπολίτευσης της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας βρέθηκε επίσης να συμμετέχει σε έρευνα που ξεκίνησε από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 18 Απριλίου σε σχέση με τις δημοτικές εκστρατείες ανακούφισης των δημοτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας  του κορωνοϊού.


Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται για να εξαλείψουν έναν ακόμη αντίπαλο του καθεστώτος του Ερντογάν.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr