Διαδήλωση κατοίκων στο Αφρίν: Έκκληση στον Ερντογάν να απομακρύνει τους μισθοφόρους του



Μάιος 29, 2020. 21:29
Σήμερα το απόγευμα έγινε παλλαϊκή διαμαρτυρία των κατοίκων της πόλης Αφρίν στη βόρεια Συρία.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την κατοικία του κυβερνήτη, φώναζαν συνθήματα ζητώντας από τον κυβερνήτη να παρέμβει και να σταματήσει τις καθημερινές παραβιάσεις εναντίον του λαού του Αφρίν και των εκτοπισμένων ανθρώπων από άλλες επαρχίες της Συρίας.



Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να διατάξει τις ομάδες του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού» που υποστηρίζεται από την Τουρκία να μεταφέρει την έδρα του από τις κατοικημένες γειτονιές της πόλης .

Αυτές οι διαδηλώσεις έρχονται μετά από τη χθεσινή δραματική ανταλλαγή πυρών μεταξύ ενός τμήματος  της «Al-Hamzah» αφενός, και εκτοπισμένων ένοπλων από την ανατολική Γκάτα, που υποστηρίζονταν από μέλη άλλων ομάδων, αφετέρου.

Η μάχη μεταξύ τους άναψε όταν ένας μαχητής του μεραρχίας  «Al-Hamzah» σκότωσε έναν εκτοπισμένο από την ανατολική Γκάτα, καθώς αρνήθηκε να του δώσει τρόφιμα τζάμπα. 

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών με το θάνατο ενός παιδιού από εκτοπισμένη οικογένεια. Σκοτώθηκε ακόμη ένας που δεν έγινε γνωστό εάν ήταν ένα άλλο παιδί ή μαχητής της μεραρχίας "Al-Hamzah".

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr