Οι ΗΠΑ στέλνουν ταξιαρχία δυνάμεων ασφαλείας στην Τυνησία - λόγω Λιβύης




Μάιος 31, 2020. 0:07

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι σκέφτονται να αναπτύξουν μια «Ταξιαρχία Βοήθειας Δύναμης Ασφαλείας» στην Τυνησία για εκπαίδευση, ως μέρος του προγράμματος βοήθειας με τη χώρα της Βόρειας Αφρικής, εν μέσω ανησυχίας για τη ρωσική δραστηριότητα στη Λιβύη, όπως σημειώνει η αιγυπτιακή «Egypt Independent».


Ο εμφύλιος πόλεμος της Λιβύης έχει δημιουργήσει προκλήσεις σε περιφερειακές και παγκόσμιες δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας τα Ηνωμένα Έθνη που έχουν αναφέρει για  ‘τεράστια εισροή όπλων και μαχητών στην περιοχή’, παραβιάζοντας εμπάργκο όπλων στη χώρα αυτή.


«Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να αναζωπυρώνει τις φλόγες της σύγκρουσης στη Λιβύη, η περιφερειακή ασφάλεια στη Βόρεια Αφρική προκαλεί έντονη ανησυχία», ανακοίνωσε την Παρασκευή, η Αμερικανική Διοίκηση Αφρικής.


«Αναζητούμε νέους τρόπους αμοιβαίας αντιμετώπισης  των προβλημάτων ασφάλειας με την Τυνησία, όπως είναι η Ταξιαρχίας Βοήθειας της Ασφάλειας»


Αργότερα ανακοινώθηκε ότι η Ταξιαρχία αναφέρεται σε μια μικρή μονάδα κατάρτισης ως μέρος στρατιωτικής βοήθειας και δεν συνεπάγεται κανέναν τρόπο μάχιμων στρατιωτικών δυνάμεων.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει παραδώσει 14 μαχητικά αεροσκάφη MiG 29 και Su-24 στην αεροπορική βάση Τζούφρα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ανακοινώθηκε την Τετάρτη από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας , παρά τις διαψεύσεις, τόσο από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης όσο και από μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου.


Η Αίγυπτος, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ που έχει έδρα στην ανατολική Λιβύη, ο οποίος ξεκίνησε μια επίθεση πέρυσι για να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη.


Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας,  ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ήταν ο κύριος εταίρος στην προσπάθεια οικοδόμησης της επιχειρησιακής ικανότητας του στρατού του.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr