Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

«Φασισμός στην Τουρκία… Σκότωσαν 20χρονο επειδή άκουγε κουρδικά τραγούδια»
Ιούνιος 1, 2020. 23:24

Ένας νέος άνδρας έχασε τη ζωή στην πρώιμη ηλικία του, όταν δέχθηκε επίθεση από πολλούς άλλους νεαρούς στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα, επειδή άκουγε κουρδικά τραγούδια, γράφει η RojNews.Σύμφωνα με την είδηση που δημοσιεύθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mesopotamia, o 20χρονος Μπαρίς Τσακάν, ο οποίος ήταν κάτοικος της επαρχίας Agri, δέχθηκε επίθεση χθες βράδυ ενώ κατευθύνονταν στο σπίτι των φίλων του στη γειτονιά Etimesgut της τουρκικής πρωτεύουσας, Άγκυρα.


Το Mesopotamia επικαλούμενο έναν συγγενή του νέου άνδρα, έγραψε ότι ενώ περπατούσε σε δρόμο της γειτονιάς αυτής, άκουγε τραγούδια από το κινητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από άλλους νεαρούς, οι οποίοι τον χτύπησαν, τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος νεαρός άνδρας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν επειδή άκουγε πάλι κουρδικά τραγούδια.


Το σώμα του νεαρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και στη συνέχεια παραδόθηκε στην οικογένειά του για να ταφεί σήμερα.


Η τουρκική αστυνομία ανέφερε ότι έχει συλλάβει τους δράστες και θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.


Όπως σημειώνει το δημοσίευμα «στην Τουρκία επικρατεί ένα φασιστικό καθεστώς και πολλά παρόμοια γεγονότα μαρτυρούν το μίσος των Τούρκων κατά του κουρδικού στοιχείου στη χώρα».

RojNews

Στη δολοφονία αυτή αναφέρεται και η τουρκική Sozcu, που σημειώνει ότι τον Μπαρίς τον σκότωσαν τρεις άλλοι νεαροί λόγω του ότι άκουγε κουρδικά τραγούδια. Η τουρκική αστυνομία δεν επιβεβαίωσε ότι η δολοφονία έγινε εξαιτίας της κουρδικής μουσικής.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr