Οι Κούρδοι της Συρίας υποστηρίχθηκαν με 21 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ, λένε οι Τούρκοι



Ιούνιος 27, 2020. 07:59

Οι Ηνωμένες Πολιτείες  έχουν ενισχύσει με 21 εκατομμύρια δολάρια τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu βρίσκονται υπό την ηγεσία της YPG / PKK.


Η οικονομική βοήθεια αντισταθμίζει τις επιπτώσεις του νόμου του Καίσαρα,  όπως ανέφεραν πηγές στο Anadolu.


Η ενίσχυση αυτή ήρθε μια ημέρα αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν μια εκστρατεία «σταθερών κυρώσεων» κατά της κυβέρνησης της Συρίας και των συμμάχων της.


Η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις στις 17 Ιουνίου στον Μπασάρ Αλ Άσαντ, τη σύζυγό του και τον εσωτερικό του κύκλο τους για φερόμενη εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου, ως μέρος του νόμου περί πολιτικής προστασίας του Καίσαρα Συρίας.


Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τον Νόμο για την Πολιτική Προστασία του Καίσαρα της Συρίας τον Δεκέμβριο.


Οι πηγές, που μίλησαν για την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι η ένοπλη ομάδα της Συρίας που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Κούρδων,  χρησιμοποίησε τη βοήθεια για να αυξήσει τους μισθούς των μελών της κατά 150%.


Η βοήθεια δεν ήταν μια εφάπαξ πληρωμή και σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεσμεύθηκαν παρόμοια υποστήριξη σε περίπτωση που η ομάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, σύμφωνα με πηγές.


Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, συνταγματάρχης, Μάιλς Κέγκινς [Myles B. Caggins III], για την αναφερόμενη βοήθεια παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο Εξωτερικών.


Ο Κέγκινς είπε ότι ο Συνασπισμός χορήγησε πρόσφατα 1,2 εκατομμύρια δολάρια για την πρόληψη και ιατρική προμήθεια COVID-19 στο SDF, το οποίο επανδρώνεται σε μεγάλο βαθμό από Κούρδους της βόρειας Συρίας.


Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν έχει προσφέρει καμία οικονομική βοήθεια στο SDF.


Το PKK είναι μια χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία και τις ΗΠΑ, αλλά η Ουάσινγκτον απέφυγε να χαρακτηρίσει ως τρομοκρατικές τις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία- SDF,  καθώς συνεχίζει να θεωρεί ως κύριο εταίρο της στη βορειοανατολική Συρία, παρά τις αντιρρήσεις της Άγκυρας.


Η υποστήριξη των ΗΠΑ για το SDF υπήρξε σημαντική πίεση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, όπως σημειώνει το Anadolu.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr