Δημοσιογράφος Σκοπίων: Αφού δεν υπάρχει κορωνοϊός από τι πέθανε ο πατέρας μου;



Ιούνιος 3, 2020. 14:06

Σκόπια.

«Ποιος μπορεί να εξηγήσει εμένα, την αδελφή μου και τη μητέρα μου, από τι πέθανε ο πατέρας μου εάν δεν υπάρχει ο ‘κορωνοϊός’; Ο λαός πιστεύει ότι ο ιός δεν υπάρχει, απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούν να τον δουν με γυμνό μάτι» λέει ο δημοσιογράφος Μιχαηλόσκι, σύμφωνα με την Deutsche Welle.


«Δεν υπάρχει κορωνοϊός, είναι απλώς η γρίπη!». Πόσες φορές έχετε ακούσει αυτήν την πρόταση; Η 47χρονη Σκοπιανή ΒΡ λέει ότι την ακούει σχεδόν κάθε μέρα στο άμεσο περιβάλλον της.


«Διαδίδεται από αμόρφωτους ανθρώπους, αλλά δυστυχώς, μερικές φορές το ακούω από μορφωμένους ανθρώπους»,  είπε στην DW. 


Με ένα προσωπικό παράδειγμα μέτρων προστασίας και απολύμανσης, προσπαθεί καθημερινά να εκπαιδεύσει την άμεση γειτονιά για την πρόληψη του κορωνοϊού. Το κίνητρό της είναι ακόμη μεγαλύτερο αφού ο αριθμός των νεοεισερχόμενων αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες στον δήμο όπου ζει.


Ακόμα και μετά την αύξηση του αριθμού των μολυσμένων, δεν αλλάζουν τη συμπεριφορά τους. Υπάρχει μεγάλη ανευθυνότητα και χαλάρωση.

 Παραμένουν της άποψης ότι δεν υπάρχει ιός,

 ή ότι ο Θεός τους προστατεύει,

ή ότι είναι μια παγκόσμια χειραγώγηση για τη διάδοση του φόβου που καθιστά τις παγκόσμιες δυνάμεις ισχυρές για το κέρδος τους, και άλλες ιστορίες.

 Μερικοί, ελλείψει ορθολογικής απάντησης στην άρνηση του ιού, με ρωτούν: «Γνωρίζετε τουλάχιστον έναν από αυτούς που έχουν μολυνθεί, έχετε δει κάποιον;» εξηγεί.


Οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί


Φαίνεται ότι ακριβώς λόγω αυτής της παράλογης καχυποψίας, η κλινική μολυσματικών ασθενειών άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες της σε δημοσιογραφικές ομάδες. 


Το αν και σε ποιο βαθμό η ταλαιπωρία των ασθενών με Covid-19 θα αλλάξει την αντίληψη των σκεπτικιστών είναι ακόμα αβέβαιη.


«Είναι απλώς εκπληκτικό για μένα το πώς οι άνθρωποι, μετά από όλα που βλέπουν να συμβαίνουν στη χώρα μας και στον κόσμο, μπορούν ακόμα να είναι τόσο σκεπτικοί», δήλωσε ο δημοσιογράφος Γκότσε Μιχαηλόσκι, ο οποίος θεραπεύθηκε από τον ιό  πριν από ένα μήνα περίπου. Κέρδισε τη μάχη μαζί του. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε ο πατέρας του.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr