Το ΝΑΤΟ διερευνά την άρνηση του τουρκικού ναυτικού να συμμορφωθεί με το εμπάργκο του ΟΗΕ στη Λιβύη



Ιούνιος 18, 2020. 23:19

Βρυξέλλες.

Το ΝΑΤΟ θα διερευνήσει τις γαλλικές κατηγορίες ότι το ναυτικό της Τουρκίας αρνήθηκε να ανταποκριθεί σε μια συμμαχική πρόσκληση για επιθεώρηση αυτό το μήνα στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μετά από τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Άμυνας.



«Το συμβάν στη Μεσόγειο αντιμετωπίστηκε στη συνάντηση από πολλούς Συμμάχους. Το μήνυμά μου είναι ότι έχουμε διασφαλίσει ότι οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ διερευνούν το περιστατικό για να δώσουν πλήρη σαφήνεια σε αυτό που συνέβη», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου.


Μετά το περιστατικό, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δημοσίευσε χθες δήλωση κατηγορώντας το ναυτικό της Τουρκίας ότι ενεργεί με εχθρικό και απαράδεκτο τρόπο έναντι των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ για να τους αποτρέψει να προβούν σε έρευνα για  την επιβολή εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.


«Το κύριο εμπόδιο για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη σήμερα έγκειται στις συστηματικές παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως εκ μέρους της Τουρκίας, παρά τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου στις αρχές του έτους», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.


Address Libya Journal


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr