«Μυστική» επιστολή Σάρατζ στον Ερντογάν για παράδοση της Λιβύης στους Οθωμανούς



Ιούνιος 18, 2020. 17:50

Μήνυμα το οποίο διέρρευσε, αποκαλύπτει ότι ο πρόεδρος του προεδρικού συμβουλίου της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, παρακαλεί τον Ερντογάν να θέσει τη Λιβύη υπό την τουρκική προστασία και εποπτεία, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σελίδα των αραβικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


 Επισημαίνουμε ότι δεν γνωρίζουμε εάν το κείμενο του μηνύματος, του οποίου αναρτάται φωτογραφία, είναι πραγματικό ή εντάσσεται στο κλίμα προπαγάνδας των δύο πλευρών στη Λιβύη.


Η επιστολή της 7ης Ιουνίου 2020 που υπογράφεται από τον Φαγιέζ Σάρατζ (Faiezz Mustafa Al-Sarraj) είναι γραμμένη στα τουρκικά και διέρρευσε σήμερα από την λιβυκή Εθνική Στρατιωτική Υπηρεσία ως «μυστική επιστολή της 7ης Ιουνίου 2020».


Στο μήνυμα αναφέρει ότι σε μια εποχή όπου εκτιμούμε ιδιαίτερα τη στάση σας προς τον λιβυκό αραβικό λαό για σταθερότητα και ασφάλεια της δεύτερης χώρας σας Λιβύης,  ώστε να βρεθεί υπό την εποπτεία και την προστασία σας, χάρη στον Αλλάχ, καθώς και την καλοσύνη σας προς την κυβέρνηση και το λαό της Λιβύης, ακολουθώντας την ιστορία των Οθωμανών προγόνων σας.


Στο μήνυμα αναφέρεται ότι του παραχωρείται η βάση Αλ Ουατίγια ( στο κείμενο Al Wattia) προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία της Τουρκίας γιατί ο πρόεδρος της Αιγύπτου «έχει αποδεδειγμένες φιλοδοξίες» και θα έχετε τη δυνατότητα να εισέλθετε από ξηρά, από αέρα και από θάλασσα για την αντιμετώπιση του εχθρού που επιδιώκει να κατασχέσει τη γη των παππούδων σας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr