Αλβανία: Ενδιαφέρον του ΝΑΤΟ για τη ναυτική βάση Πασαλιμάν



Ιούνιος 8, 2020. 15:20

Το ΝΑΤΟ απάντησε επίσημα στο αίτημα των αλβανικών αρχών για επένδυση στη ναυτική βάση Πασαλιμάν  στο κόλπο του Αυλώνα στην Αλβανία.



Το επίσημο αίτημα  της χώρας υποβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 από την υπουργό Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, η οποία υπέβαλε το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης Πασαλιμάν και η Βόρειο- Ατλαντική Συμμαχία δηλώνει ότι άρχισε να συνεργάζεται με τις αλβανικές στρατιωτικές αρχές. να καθορίσει καλύτερα πώς αυτή η βάση μπορεί να υποστηρίξει τις επιχειρησιακές ναυτικές απαιτήσεις της Συμμαχίας.



«Οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ συνεργάζονται στενά με τις αλβανικές στρατιωτικές αρχές για να καθορίσουν τον καλύτερο τρόπο, πώς η ναυτική βάση του Πασαλιμάν μπορεί να υποστηρίξει τις ναυτικές επιχειρησιακές απαιτήσεις του ΝΑΤΟ", επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλβανίας.


Το ενδιαφέρον της Συμμαχίας έρχεται μετά την ανάληψη του εκσυγχρονισμού  και της διαμόρφωσης για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, της αεροπορικής βάσης Κουτσόβα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr