Προετοιμασίες για τη Μάχη της Σύρτης- η πρώτη ανακοίνωση της Τρίπολης



Ιούλιος 10, 2020. 17:44

Στις 9 Ιουλίου, η στρατιωτική αρχή της κυβέρνησης «Εθνικής Συμφωνίας»- GNA, στην Τρίπολη, ανακοίνωσε τον χαρακτηρισμό των περιοχών Αλ Βέσκα, Αμπού Γκρέιν και Μπουβαϊράτ – Χάσον, κοντά στη Σύρτη ως "στρατιωτικές ζώνες". 



Απαγορεύεται οποιαδήποτε κίνηση σε αυτές, σημειώνει  η ιστοσελίδα «news front.info» που ειδικεύεται σε στρατιωτικά θέματα.


 Έτσι, τα στρατεύματα του Σάρατζ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια επιχείρηση για να απελευθερώσουν τη Σύρτη από τα στρατεύματα του Χαλίφα Χαφτάρ. 


Το Κάιρο χαρακτήρισε πρόσφατα μια τέτοια ενέργεια της Τρίπολης ως «κόκκινη γραμμή», η παράβαση της οποίας θα συνεπαγόταν τη συμμετοχή της Αιγύπτου στη σύγκρουση.


Σύμφωνα με την «Libya Observer» η GNA κινητοποιεί τα στρατεύματά της δυτικά της Σύρτης με στόχο τόσο τη Σύρτη όσο και την αεροπορική βάση Αλ Τζούφρα. Ο διοικητής της επιχείρησης Ιμπραήμ Μπιτμάλ είπε ότι περιμένει την εντολή του Σάρατζ να εισέλθει στη Σύρτη.

Στα αιγυπτιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν μετακίνηση του Μιστράλ
στα δυτικά

Πληροφορίες, επίσης, από αιγυπτιακές πηγές, όπως σημειώνει το ρωσικό ‘TopCur’ αναφέρουν ότι ένα από τα δύο ελικοπτεροφόρα (τύπου Μιστράλ) της χώρας μετακινείται, ήδη, προς τα δυτικά παράλια της χώρας στη Μεσόγειο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr