Επιστολή των ΗΑΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για Τουρκία- «σπέρνει το χάος»


Αύγουστος 28, 2020.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- ΗΑΕ έστειλαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις ανησυχίες τους για τις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή κατηγορώντας την Τουρκία ότι «σπέρνει το χάος στον αραβικό κόσμο».


Τα ΗΑΕ επιβεβαίωσαν στο μήνυμά τους, ότι Τουρκία απειλεί να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες για να προωθήσει τους παρανοϊκούς στόχους της, προσθέτοντας ότι Άγκυρα ακολουθεί μια «επιθετική» εξωτερική πολιτική.

Η επιστολή σημειώνει ότι Τουρκία είναι «σημείο άφιξης και διέλευσης» για τους μαχητές του ISIS στο Αφγανιστάν και στην Κεντρική Ασία, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να προκαλέσει χάος στον αραβικό κόσμο.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αμπού Ντάμπι σημειώνει ότι η Τουρκία «αγνοεί τις διεθνείς ανησυχίες και παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αναφέροντας χαρακτηριστικά την αυθαίρετη εισβολή των τουρκικών δυνάμεων  στη Συρία, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο.

Τα ΗΑΕ τονίζουν στην επιστολή τους προς το Συμβούλιο Ασφαλείας την προσήλωσή τους  στην ‘ενίσχυση της ασφάλειας και της ειρήνης» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Lebanon 24. Com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr