Συμφωνία Ρώμης με την κυβέρνηση της Τρίπολης για οικονομική συνεργασία


Σεπτέμβριος 1, 2020. 20:07

Τρίπολη.

Ο επικεφαλής του Συμβουλίου της Προεδρίας της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, Φαγιέζ αλ Σάρατζ, συμφώνησε με τον Ιταλό Υπουργό Εξωτερικών,  Λουίτζι Ντι Μάιο, να επισπεύσει την ενεργοποίηση της κοινής οικονομικής επιτροπής μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία.


Αυτό ήρθε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αλ Σάρατζ με τον Ντι Μάιο στην έδρα του Προεδρικού Συμβουλίου στην πρωτεύουσα, Τρίπολη, στην οποία έφτασε , την Τρίτη το πρωί, σε μια σύντομη επίσκεψη εργασίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο διαβούλευσης και συντονισμού μεταξύ των δύο φιλικών χωρών.

 

Επιστροφή των ιταλικών εταιρειών

 


Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Τρίπολης πρόσθεσε ότι στη συνάντηση του Σάρατζ και του Ντι Μάιο ασχολήθηκαν λεπτομερώς με την οικονομική συνεργασία μέσω της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής, καθώς συμφωνήθηκε να επισπεύσει την ενεργοποίησή της, έτσι ώστε οι ιταλικές εταιρείες να αρχίσουν να επιστρέφουν και να ξαναρχίσουν τις εργασίες για τα καθυστερημένα έργα και να εφαρμόσουν νέα έργα που καλύπτουν τους τομείς των υπηρεσιών, την ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη, προκειμένου να δώσουν ώθηση στην οικονομία,  ευκαιρίες απασχόλησης στη Λιβύη και αναζωογόνηση διαφόρων κοινωνικών τομέων.

Συμφωνήθηκε, ακόμη,  η ανάγκη να επιταχυνθεί η άρση του κλεισίματος στα πετρελαϊκά πεδία, αφού η μη λειτουργία τους προκαλεί δυστυχία στους περισσότερους Λίβυους καθώς οι απώλειες στα έσοδα ανήλθαν σε περίπου δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι δύο πλευρές, καταλήγει το λιβυκό δημοσίευμα,  συμφώνησαν επίσης ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η πολιτική διαδικασία  στη χώρα και η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες Σάρατζ και Ακίλα Σάλεχ  για μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και διευθέτηση των  πολιτικών όσο και των στρατιωτικών προβλημάτων, σύμφωνα με την προεδρική ανακοίνωση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr