Τι γράφουν οι Τούρκοι για το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα


Σεπτέμβριος 13, 2020. 22:37

Τουρκικός ιστότοπος που ασχολείται με θέματα Άμυνας αναφέρεται στο νέο  ελληνικό πρόγραμμα εξοπλισμού, παρουσιάζοντας και την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας  Dassault Aviation από την οποία η Ελλάδα θα αγοράσει 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale.


«Αυτή η ανακοίνωση καταδεικνύει τη δύναμη της συνεργασίας που έχει συνδέσει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και την Dassault Aviation για πάνω από 45 χρόνια και τη διαρκή στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση.

Η Ελλάδα παρήγγειλε 40 Mirage F1s από την Dassault Aviation το 1974, ακολούθησαν άλλα 40 Mirage 2000 το 1985 και τέλος  ακόμη 15 Mirage 2000-5 το 2000. 

Αυτή η τελική σύμβαση περιλαμβάνει επίσης τον εκσυγχρονισμό του 10 Mirage 2000 στο πρότυπο 2000-5, με τη μεγάλη συμβολή της ελληνικής βιομηχανίας.

 

Το νέο πακέτο εξοπλισμού της Ελλάδας

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το νέο πακέτο εξοπλισμού της Ελλάδας με τη δήλωσή του τις προάλλες. 

Σύμφωνα με τη δήλωση του Μητσοτάκη, το νέο πακέτο περιλαμβάνει:

18 αεροσκάφη Rafale Fighter,

4 φρεγάτες νέας γενιάς,

4 MH-60R  SeaHawk ελικόπτερα,

Πυρομαχικά βαριάς τορπίλης για υποβρύχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πακέτο εξοπλισμού θα κοστίσει συνολικά 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την Ελλάδα.

Τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα. Επειδή το SCALP-EG, ο πύραυλος κρουζ μακράς εμβέλειας που σήμερα ανήκει στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από αυτά τα αεροσκάφη. 

Παρόμοιες ικανότητες αναμένονται στα ανακοινωθέντα για αγορά πολεμικά αεροσκάφη Rafale, γράφει το δημοσίευμα.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr