Η Ελλάδα κάλεσε την Τουρκία να καταδικάσει το περιστατικό με τη σημαία στο Καστελόριζο


Σεπτέμβριος 27, 2020. 19:36

Η Ελλάδα κάλεσε την Κυριακή την Τουρκία να καταδικάσει και να ερευνήσει την προσβολή της εθνικής της σημαίας, στο ελληνικό νησί Καστελόριζο.


Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η λευκή και μπλε εθνική σημαία που απεικονίζεται σε έναν λόφο ήταν βαμμένη με κόκκινο χρώμα. Το νησί Καστελόριζο βρίσκεται πολύ κοντά στις τουρκικές ακτές. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τους υπεύθυνους για το συμβάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την πράξη αυτή.

«Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες πρέπει να εξεταστούν μόνο υπό το φως της μείωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών», ανέφερε η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Οι τουρκικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το περιστατικό. Ένας αξιωματούχος είπε ότι η ελληνική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ένα drone εφοδιασμένο με μεγάφωνο μέσω του οποίου ακούστηκε ο τουρκικός εθνικός ύμνος πέταξε πάνω από το Καστελόριζο ​​το Σάββατο.

Η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν για ορισμένα θέματα, μεταξύ αυτών και ενός που σχετίζεται με την έκταση της υφαλοκρηπίδας τους. 

Οι εντάσεις ξέσπασαν τον περασμένο μήνα αφότου η Τουρκία έστειλε ένα σεισμικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνοδευόμενα από πολεμικά πλοία, με σκοπό τον προγραμματισμό πιθανών γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε μια περιοχή που θεωρείται πλούσια σε πηγές ενέργειας. 


 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr