Τουρκικά άρματα μάχης στέλνονται στα χερσαία σύνορα με Ελλάδα (βίντεο)


Σεπτέμβριος 5, 2020. 19:49

Ο τουρκικός στρατός άρχισε να στέλνει άρματα μάχης από τα σύνορα της Συρίας στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα, μετά την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει το τούρκικο πρακτορείο İHA.


Παρατηρήθηκαν δύο ξεχωριστές αποστολές αρμάτων μάχης από τις περιοχές  Ρεϊχανλί και Κουμλού της επαρχίας Χατάι με προορισμό την Αδριανούπολη.

 

Αυξημένη κινητικότητα στην Ελλάδα


Η Ελλάδα άφησε την έκκληση της Τουρκίας σε διάλογο για την ανατολική Μεσόγειο δημιουργώντας μια αυξημένη ένταση στην περιοχή με τη Γαλλία και την Κύπρο, ζητώντας υποστήριξη από τα ΗΑΕ.

Τέλος, η αναχώρηση του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», το πιο ισχυρό όπλο της Γαλλίας στο Ναυτικό, στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και το πάτημα  Έλληνα στρατιώτη στο νησί του Καστελόριζου  ήταν η τελευταία σταγόνα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Αποστολή των αρμάτων μάχης με τρένο


Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζει το δημοσίευμα, ανέλαβαν δράση μετά τις εν λόγω κινήσεις της Ελλάδας. Από τα στρατόπεδα του Ρεϊχανλί και του Κουμλού του Χατάι, φορτώθηκαν  περίπου 40 άρματα μάχης και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη.

Το κομβόι κατευθύνεται στην Αλεξανδρέττα και από εκεί θα φορτωθούν σε τρένο για την Αδριανούπολη.



Haberler

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr