Ρήξη μεταξύ των κουρδικών οργανώσεων PKK και της Συρίας για το πετρέλαιο


 Ο Μουράτ Καραγιλάν

Σεπτέμβριος 8, 2020. 20:19

Εντείνεται η κρίση μεταξύ της αυτονομιστικής κουρδικής οργάνωσης PKK και της οργάνωσης των Κούρδων της Συρίας των Ομάδων Λαϊκής Προστασίας – YPG, όπως σημειώνει του τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Demirören’.


Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, που έχει έδρα στην οροσειρά Καντίλ,  ανακάλεσε τον απεσταλμένο του στη Συρία  Χαλέφ ελ Μουχαμέτ γνωστός με το ψευδώνυμο «Σόφι Νουρετίν’ με την αιτιολογία ότι έχασε την επιρροή του στο YPG.

Τον αντικατέστησε με τον Φεχμάν Χουσεΐν που έχει το ψευδώνυμο Μπαχόζ Ερντάλ.

Υπήρξε ένταση μεταξύ των Κούρδων της Καντίλ και της Συρίας τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη διάθεση των πετρελαιοπηγών στη Συρία που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

«Διαπιστώθηκε ότι η ένταση μεταξύ του λεγόμενου Διοικητή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Φερχάτ Αμπντί Σαχίν, με την κωδική ονομασία Μαζλούμ Κομπάνι, ενός από τους ηγέτες του YPG / PYD, που υπέγραψε συμφωνία με αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και τον Μουράτ Καραγιλάν, ενός από τους ηγέτες του PKK, έχει κορυφωθεί και η επικοινωνία έχει χαθεί», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.



DHA

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr