Αλήθειες και ψέματα για τη βίλα του Ζάεφ στην Χαλκιδική


Οκτώβριος 20, 2020. 19:44

Ούτε η βίλα στα Νέα Μουδανιά της Ελλάδας ανήκει στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, όπως είχε αναφερθεί πριν από λίγα χρόνια, όπως επιβεβαιώθηκε από την πρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (SCPC), ούτε είναι αλήθεια για το ‘εξοχικό’ της Κασσάνδρας, για το οποίο σήμερα είναι αναρτημένο προς πώληση από ελληνικό μεσιτικό γραφείο σε σχετική online ανάρτηση, γράφει δημοσίευμα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, η νέα ιδιοκτησία της οικογένειας Ζάεφ, αποτελείται από τέσσερα τεράστια κτήρια, στο τέλος του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής (Κασσάνδρα) δίπλα στην ακτή και σε αντίθεση με τη βίλα στα Νέα Μουδανιά, το νέο εξοχικό είναι πολύ πιο πολυτελές και μεγαλύτερο, διαθέτει ιδιωτική πισίνα και βρίσκεται δίπλα στην παραλία.


Μετά την επίσημη άρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στα δημοσιεύματα, τα οποία γράφουν για τον πλούτο της οικογένειας Ζάεφ, χρησιμοποιούν τώρα τον πληθυντικό αριθμό ως ιδιοκτήτες μιας μεγάλης περιουσίας, αλλά δίνουν έμφαση στο επώνυμο, το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, χθες, και σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, αρνήθηκε ότι κατέχει περιουσία εκτός της χώρας, αλλά όσον αφορά την οικογένεια του (συγγενείς του) είπε «ρωτήστε τους», αν και εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι οι συγγενείς του (με το ίδιο επώνυμο) έχουν μεγάλη περιουσία στην Ελλάδα.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η δημοσίευση περί μεγάλης περιουσίας του Ζάεφ στην Ελλάδα έτυχε χειραγώγησης με διάφορους τρόπους.

Ο ένας τίτλος έλεγε: «Δείτε το νέο σπίτι- καταφύγιο του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ στη Χαλκιδική», ένας άλλος τίτλος έγραφε: «Το εξοχικό της οικογένειας Ζάεφ στη Χαλκιδική», ένα τρίτο έγραφε ότι ανήκει στα «ξαδέρφια του πρωθυπουργού και ένα ακόμη ότι ανήκει στον αδελφό του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά δεν υπήρχε κανένα στοιχείο, παρά μόνο φωτογραφίες της βίλας.

«Σε μια δημοκρατική κοινωνία, ιδιαίτερα, στην οικονομία της αγοράς, το ενδιαφέρον από την άποψη του πλούτου,  μπορεί να είναι μόνο σε αυτούς που κατέχουν δημόσιες θέσεις και η όποια διαφοροποίηση της ιδιοκτησίας που αποκτήθηκε ενόσω ήταν στη δημόσια θέση από αυτήν που κατείχε πριν, και εφόσον υπερβαίνει τα έσοδα του,  μπορεί να θεωρηθεί ως κατάχρηση της εξουσίας».

Δεν πρέπει να υπάρχει δίλημμα σε αυτό. Πρέπει να δοθεί φως το προσκήνιο της ευρύτερης οικογένειας του πρωθυπουργού; Πόσο μακριά μπορεί είναι το συμφέρον της κρατικής επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς (SCPC) σε τέτοιες περιπτώσεις;

Η πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς,  Μπιλιάνα Ιβανόφσκα επιβεβαίωσε όσον αφορά την υποτιθέμενη βίλα του Ζάεφ στα Νέα Μουδανιά, ότι δεν ανήκει στον Ζόραν Ζάεφ, τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης, οπότε το ζήτημα μπήκε στο αρχείο.

Η υπόθεση της φερόμενης βίλας (βίλες) στο πόδι της Κασσάνδρας έκλεισε με την  έρευνα των συναδέλφων του "Free Press"  και αυτή η ιστορία δεν μπορεί επίσης να σχετίζεται με το όνομα του πρωθυπουργού. 

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, η παραθαλάσσια βίλα στη φωτογραφία πωλείται από ελληνικό μεσιτικό γραφείο. 


Στην ιστοσελίδα του πρακτορείου “Susan Jameson” μπορείτε  ακόμα να δείτε τις φωτογραφίες  της φερόμενης "βίλας του Ζάεφ", η οποία είναι ακόμα προς πώληση σε όποιον ενδιαφέρεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr