Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Το Πολυτεχνείο των Τιράνων φωτίζεται με τα χρώματα της τουρκικής σημαίας


Το Πολυτεχνείο των Τιράνων την Πέμπτη τη βράδυ φωταγωγημένο με την τουρκική σημαία

Οκτώβριος 30, 2020. 19:16

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Τουρκικής Δημοκρατίας, το κτήριο του Πολυτεχνείου των Τιράνων στην πλατεία "Μητέρα Τερέζα" φωτίστηκε με τα χρώματα της σημαίας της Τουρκίας και της σημαίας της Αλβανίας, γράφει το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στην Αλβανία, επιλέχθηκε ένας ειδικός τρόπος για να γιορτάσει την 97η επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας, ελλείψει τελετών λόγω  της πανδημίας του Covid-19, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο φωτισμός του κτηρίου του πανεπιστημίου, με την ευκαιρία της 29ης Οκτωβρίου, οργανώθηκε υπό την αιγίδα της τουρκικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Στις 29 Οκτωβρίου 1923, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ανακοίνωσε επίσημα το όνομα του έθνους και το καθεστώς της χώρας ως δημοκρατία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και ο Ατατούρκ εξελέγη ομόφωνα ο πρώτος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Έκτοτε, η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της Δημοκρατίας κάθε 29 Οκτωβρίου.

Με την ευκαιρία της 29ης Οκτωβρίου, οργανώνονται διάφορες δραστηριότητες και τελετές στην Τουρκία και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, σημειώνει το Anadolu.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr