Το Τουρκο-Λιβυκό Οικονομικό Φόρουμ… Ένα κόλπο του Ερντογάν για να σώσει την οικονομία του


Οκτώβριος 19, 2020.

 

Ειδικοί της Λιβύης θεώρησαν ότι το οικονομικό φόρουμ «Λιβύης-Τουρκίας» εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στηρίξει την καταρρέουσα οικονομία της χώρας του.


Στις 15 και 16 Οκτωβρίου, η Κωνσταντινούπολη φιλοξένησε μια ομάδα Λιβύων πιστών στην κυβέρνηση της Τρίπολης,  ως μέρος αυτού που ονομάστηκε «Πρώτο Τουρκικό-Λιβυκό Οικονομικό Φόρουμ», στο οποίο Λίβυοι συναντήθηκαν με μια ομάδα Τούρκων επενδυτών πιστών στον Τούρκο Πρόεδρο, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Σχέσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Στην ομιλία του, όπως δημοσιεύθηκε από τα προσκείμενα στον Ερντογάν ΜΜΕ, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Τουρκικής Ένωσης Εξαγωγέων, Μπασράν Μπαϊράκ, δήλωσε ότι η χώρα του έχει μελλοντικά σχέδια για να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της Λιβύης και να διαθέσει περισσότερα χρήματα στη Λιβύη από την τουρκική αγορά, με στόχο να υπερβεί ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Ανέφερε ότι πρέπει να τεθούν υπό τον έλεγχο των τουρκικών εταιρειών οι πιο σημαντικοί τομείς της Λιβύης, όπως η ηλεκτρική ενέργεια και οι φυσικοί πόροι.

Πριν από το φόρουμ, ο Ιμπραήμ αλ Γιασάρι , επικεφαλής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λιβύης-Αιγύπτου, προειδοποίησε για την προσπάθεια των Τούρκων να ελέγξουν την οικονομία της Λιβύης μέσω του Μουχάμαντ αλ Ρααΐντ, προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Τρίπολης.

Ο αλ Γιασάρι είπε σε δηλώσεις του  στον Τύπο,  ότι αυτό το φόρουμ είναι μια προσπάθεια της τρομοκρατικής οργάνωσης της (μουσουλμανικής)  Αδελφότητας να σώσει το τουρκικό Υπουργείο Οικονομίας, το οποίο υποφέρει αυτές τις μέρες λόγω των πολιτικών υποστήριξης του Ερντογάν για την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, οι οποίες έχουν εκτεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Έκανε έκκληση, μάλιστα, προς τους Λίβιους να το μποϊκοτάρουν.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr