Δηλώσεις Προέδρου Αλβανίας με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ


Οκτώβριος 19, 2020. 20:50

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα προέβη σε δηλώσεις για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας για το θέμα των θαλάσσιων συνόρων στο Ιόνιο Πέλαγος.


Ο Δένδιας, όπως αναφέρει η αλβανική «Shqiptarja» θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι, το πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα.

Ο πρόεδρος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν θα έδινε στον Ράμα την εξουσία να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα.

Ο Ιλίρ Μέτα δήλωσε:

«Έλαβαν την απάντηση εγκαίρως, οι απαντήσεις μου ήταν συνεργατικές και διαφανείς με τοπικούς και διεθνείς παράγοντες, ενώ εδώ και χρόνια δεν έχω λάβει καμία απάντηση από τον πρωθυπουργό και τις αρμόδιες αρχές. Αυτό είναι ένα ζήτημα που απαιτεί κάποια συνεργασία μεταξύ των αλβανικών θεσμικών οργάνων», τόνισε ο πρόεδρος της Αλβανίας.

 

Έκκληση Αλβανοτσάμηδων για διαμαρτυρία ενόψει της επίσκεψης του Δένδια

 

Το κόμμα των Αλβανοτσάμηδων (PDIU) και ο Σύλλογος ‘τσαμουριά’ έκαναν έκκληση στους «πατριώτες» να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Η διαμαρτυρία προγραμματίζεται για αύριο στις 11 το πρωί μπροστά από το υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Αλβανίας είναι γνωστά από το 1913, το 1925, το 1926 και κανείς δεν μπορεί να παραχωρήσει θάλασσα ή ξηρά, εάν αποκαλείται πατριώτης», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους Αλβανοτσάμηδες.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr