CIA: Αυτή είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στην Αλβανία (ούτε τα αγγλικά, ούτε τα ιταλικά)


Οκτώβριος 19, 2020. 13:56

«Η εύρεση της γλώσσας που ομιλείται περισσότερο σε μια χώρα είναι πολύ εύκολη, καθώς είναι και η επίσημη γλώσσα αυτής της χώρας.

Αλλά η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα σε μια χώρα δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθεί», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.


Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο ‘Olivet Nazarene’, γράφει το ‘Business Insider’, έχει πραγματοποιήσει μια αξιοσημείωτη μελέτη που αποκαλύπτει ποια είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από το "World Factbook" της CIA.

 

Δεύτερη γλώσσα η ελληνική

 

Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι στην Αλβανία, η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα δεν είναι η Αγγλική ούτε η Ιταλική, αλλά η Ελληνική.

Αναλύοντας τη δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα σε μια χώρα μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλά για την ιστορία αυτής της χώρας ή ακόμη και της γύρω περιοχής.

Για παράδειγμα, η Αλγερία, η Τανζανία και η Τυνησία έχουν όλες τα γαλλικά ως τη δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα τους καθώς ήταν γαλλικές αποικίες.

Ενώ η Αλβανία έχει γειτονική χώρα την Ελλάδα και μεγάλο μέρος των Αλβανών έχει μεταναστεύσει εκεί, ενώ στη χώρα μας υπάρχουν επίσης ελληνική εθνική μειονότητα.

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα είναι η Κροατική, στο Μαυροβούνιο Σερβικά καθώς και στην Κροατία, ενώ στη Βόρεια Μακεδονία κυριαρχεί η Αλβανική.

Nje Komb

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr