Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Η Ουκρανία μετέφερε τόνους όπλων στο Αζερμπαϊτζάν μέσα σε 72 ώρες


Οκτώβριος 19, 2020. 08:43

Η Ουκρανία κατηγορείται ότι προμηθεύει με όπλα το Αζερμπαϊτζάν. Το δεύτερο  μεταγωγικό αεροπλάνο, το οποίο έφτασε στο Μπακού τις τελευταίες 72 ώρες, έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 120 τόνους όπλων και πυρομαχικών. 

Πρόκειται για το δεύτερο ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος An-124, το οποίο μεταφέρει στρατιωτικό φορτίο στο Αζερμπαϊτζάν τις τελευταίες 72 ώρες.

Ένα μεταγωγικό αεροπλάνο προσγειώθηκε ξανά. Αυτή τη φορά ήταν το Ουκρανικό An-124-100 (χωρητικότητα 120 τόνων).

 Πέταξε από το Αφγανιστάν στο Μπακού, προφανώς μετέφερε μια άλλη ομάδα τρομοκρατών ή όπλων. 

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι είχε πληροφορίες ότι το Αζερμπαϊτζάν μεταφέρει κρυφά ένα σημαντικό αριθμό πυρομαχικών και τρομοκρατών μισθοφόρων στην επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν, ανέφερε στο «Telegram-канал Re:public of Artsakh».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορτίο παραδόθηκε από την επικράτεια του Αφγανιστάν, αλλά είναι απολύτως προφανές ότι το Αφγανιστάν δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Αλλά δεν αποκλείεται η πιθανότητα τα όπλα και τα πυρομαχικά από το Αφγανιστάν να είναι από την Τουρκία. «Ωστόσο, για να μην προκληθεί περιττή υποψία, προς το παρόν δεν υπάρχουν (επίσημες) δηλώσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα», γράφει το δημοσίευμα.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr