Υπουργός Άμυνας Βουλγαρίας: Θα στείλω στα Σκόπια το Μηχανοκίνητο Σύνταγμα να γκρεμίσει όλα τα αγάλματα!


Οκτώβριος 21, 2020. 14:23

«Η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη Συμφωνία που υπέγραψε πριν από τρία χρόνια. Δεν είναι απαραίτητο να υπογραφεί μια νέα συμφωνία», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας και υπουργός Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Darik της Βουλγαρίας.


«Στα Σκόπια, προσπαθούν να ξαναγυρίσουν την ιστορία 1.000 χρόνια ώστε να δώσουν νομιμότητα στη θεωρία της Κομιντέρν και μετά το 1944 στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημειώνει η Βέτσερ των Σκοπίων, η Συμφωνία Καλής Γειτονίας αναφέρει με σαφήνεια ότι «οι πλαστογραφίες σχετικά με την ιστορία πρέπει να εκκαθαριστούν».

«Στα Σκόπια, αποφάσισαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν παρέα με τη Βουλγαρία. Πιθανότατα έλαβαν ενθάρρυνση από μια ή άλλες χώρες, αλλά συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με τόσο απλό επαρχιακό τρόπο με μια χώρα από την οποία εξαρτάται το ευρωπαϊκό μέλλον τους», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας.

Στη συνέντευξη, ζήτησε να παραμείνει μόνη η ιστορία μέχρι το 1944 και να σταματήσει η «αηδιαστική πλαστογραφία» στα βιβλία ιστορίας.

«Η ιστορία της (βαρδαρικής) Μακεδονίας μέχρι το 1944 είναι βουλγαρική ιστορία, αυτή είναι η θέση της χώρας μας», είπε κατηγορηματικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr