Το Αζερμπαϊτζάν ανακάλεσε τον πρέσβη του από την Ελλάδα




Οκτώβριος 8, 2020. 17:41

 

Το Μπακού ανακάλεσε τον πρέσβη από την Αθήνα για διαβουλεύσεις λόγω αναφορών για φερόμενη συμμετοχή Ελλήνων πολιτών στις μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.


«Στο πλαίσιο μιας νέας πράξης επιθετικότητας που διαπράχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις της Αρμενίας κατά της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στις 27 Σεπτεμβρίου φέτος, ενημερώσαμε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την άφιξη πολιτών Αρμενικής καταγωγής από ξένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Ζητήθηκε έρευνα για την παροχή πληροφοριών στο άλλο μέρος. 

Μετά την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελληνική Δημοκρατία κλήθηκε στο Μπακού για διαβουλεύσεις », ανέφερε η υπηρεσία Τύπου, αναφέρει το RIA Novosti .

Πριν από αυτό, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την υποτιθέμενη ανοχή του ελληνικού κράτους σε απόπειρες πρόσληψης μαχητών για συμμετοχή στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στο Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα για διαβουλεύσεις.

 Υπενθυμίζεται ότι η σύγκρουση στο Καραμπάχ  κλιμακώθηκε  στις 27 Σεπτεμβρίου. Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν  ανέφεραν και  απώλειες αμάχων. Οι πρόεδροι της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντόναλντ Τραμπ και Εμμανουέλ Μακρόν,  ζήτησαν τον  άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Η  κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ χαρακτηρίζεται ως πιο επικίνδυνη από το 1994, αφού μεταφέρθηκαν σε αυτό  και φιλοτουρκικές ομάδες μαχητών από τη Συρία.

 

Взгляд  (vzglyad), Ria Novosti,

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr