Τουρκική εφημερίδα: Με «κουρέλια των τρομοκρατών» (σημαίες) συμμετείχαν οι Κούρδοι σε διαδήλωση Αρμενίων στο Παρίσι


Οκτώβριος 18, 2020. 20:29

«Στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, οι Αρμένιοι πραγματοποίησαν διαδήλωση στην οποία συμμετείχε επίσης και η τρομοκρατική οργάνωση του PKK», γράφει η τουρκική Aksam.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα τη διαμαρτυρία διοργάνωσε το Συμβούλιο Συντονισμού των Αρμενικών Οργανώσεων (CCAF) στη Γαλλία.

 Το συλλαλητήριο έγινε στην πλατεία ‘Invalides’ στην οποία συμμετείχαν και υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK που κρατούσαν την αρμενική σημαία και «κομμάτια υφάσματος» που ανήκαν στην οργάνωση (σημαίες δηλαδή του PKK) που προσχώρησαν στη διαμαρτυρία.

Αξίζει να σημειωθεί, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, ότι τα «κομμάτια του υφάσματος» που ανήκουν στο PKK βρίσκονταν στο ίδιο πλαίσιο με τις σημαίες της Γαλλίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αρμενίας και της Ελλάδας.

Επικεφαλής του CCAF κατηγόρησαν τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν ότι εγκατέλειψε την Αρμενία μόνη και ζήτησαν να αναγνωριστεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ ως έδαφος της Αρμενίας.

Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι οι Αρμένιοι είναι το πιο πολιτισμένο έθνος στην περιοχή και ότι η Αρμενία είναι ο μεγαλύτερος προστάτης του φεμινισμού, της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν και του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ και κάλεσαν τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr