Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ιράν: Διαδηλώσεις Αζέρων και Τούρκων εναντίον της Αρμενίας (βίντεο)

βίντεο


Οκτώβριος 1, 2020. 23:00

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες για την υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν έναντι της Αρμενίας από Αζέρους και Τούρκους που ζουν στη χώρα αυτή.


Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στο δικαστήριο  με κατηγορίες όπως προσβολή του Ιρανού ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, διατάραξη δημόσιας τάξης και διοργάνωση μη εξουσιοδοτημένης διαδήλωσης και δράση κατά της εθνικής ασφάλειας, όπως ανέφερε η ιρανική υπηρεσία ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων- σύμφωνα με την τουρκική Aksam

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι διαδηλώσεις έγιναν στην πρωτεύουσα Τεχεράνη και στις πόλεις Ταμπρίζ, Αρνταμπίλ και Ουρούμιγε από Τούρκους και Αζέρους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα «Το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι δικό μας».

Μάλιστα, έκαψαν τη σημαία της Αρμενίας και ζήτησαν να κλείσει η συνοριακή πύλη μεταξύ του Ιράν και της Αρμενίας- έπειτα από τα δημοσιεύματα για μεταφορά στρατιωτικού υλικού στην Αρμενία.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr