Στρατιωτικά φορτηγά με εξοπλισμό πέρασαν τα σύνορα Ιράν- Αρμενίας (βίντεο)


Οκτώβριος 1, 2020. 22:25

Κομβόι στρατιωτικών οχημάτων πέρασε χθες τα σύνορα Ιράν – Αρμενίας, μεταφέροντας στρατιωτικό υλικό, όπως αναφέρουν πληροφορίες  και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, κυρίως του Αζερμπαϊτζάν.


«Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί το Ιράν για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στην Αρμενία. Αυτές οι πληροφορίες συνοδεύονται από τις αντίστοιχες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο», σημειώνει το ρωσικό «Репортёр».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ιστότοπο του Αζερμπαϊτζάν οι Αζέροι που ζουν στο Ιράν, έκαναν διαμαρτυρία κατά της αποστολής του στρατιωτικού κομβόι της Ρωσίας προς βοήθεια της Αρμενίας και έβαλαν φωτιά τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου σε ένα στρατιωτικό φορτηγό. Αυτό αναφέρθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων των Αζέρων «Report».


Αναφέρεται, επίσης, η άδεια της Τεχεράνης για τη διέλευση όπλων έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική καλείς γειτονίας μεταξύ του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν.

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, Σαΐντ Χαντιμπζάντε αρνήθηκε τα αναφερόμενα με τη μεταφορά όπλων στην Αρμενία μέσω του εδάφους της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν ανέφερε ότι «Η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει τη χρήση του εδάφους της για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών».

Προηγήθηκαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνήτη της ιρανικής επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν , που χαρακτήρισε ως ψευδείς τις αναφορές για τη προμήθεια όπλων στην Αρμενία μέσω του συνοριακού τερματικού σταθμού «Norduz».

 

Το Αζερμπαϊτζάν διαψεύδει για καταρρίψεις ελικοπτέρων που ανέφεραν οι Αρμένιοι

 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, συνταγματάρχης Βαγίφ Νταρχάχλι σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι «οι πληροφορίες που διαδίδονται από τα αρμενικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την φερόμενη κατάρριψη αεροσκαφών και ελικοπτέρων που ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν και την πτώση ενός ελικοπτέρου στο έδαφος του Ιράν είναι ψευδείς και αβάσιμες», όπως είπε σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘Report’.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr